Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Αρθροσκόπηση αρθρώσεων άνω άκρου



Λίγα λόγια για την αρθροσκόπηση ώμου...
Είναι χειρουργική τεχνική για την επιδιόρθωση βλαβών στην άρθρωση του ώμου. Μέσα από τουλάχιστον 3 τομές του δέρματος 0,5 εκατοστών, εισάγουμε στην άρθρωση μια κάμερα και ειδικά εργαλεία. Η κάμερα συνδέεται με μια οθόνη και μεταφέρει εικόνα από το εσωτερικό του ώμου. Διενεργούμε την εκάστοτε χειρουργική τεχνική βλέποντας τις κινήσεις των εργαλείων μας στην οθόνη. Εφαρμόζεται κυρίως σε ρήξη των τενόντων του στροφικού πετάλου, σε εξάρθρημα ώμου, σε σύνδρομο πρόσκρουσης και τενοντίτιδες που επιμένουν παρά την όποια συντηρητική αγωγή . Ανάλογα με την περίπτωση, το χειρουργείο διαρκεί από λίγα λεπτά έως 1,5 ώρα συνήθως. Ο ασθενής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μόνο την ημέρα της επέμβασης και από την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα εντάσσεται σε κατάλληλο πρόγραμμα αποκατάστασης.




Αρθροσκόπηση αγκώνα...
Είναι χειρουργική τεχνική για την επιδιόρθωση βλαβών στο εσωτερικό της άρθρωσης του αγκώνα. Μέσω συνήθως  τεσσάρων  ελάχιστων τομών του δέρματος, εισάγουμε στον αγκώνα μια κάμερα και ειδικά εργαλεία. Η κάμερα συνδέεται με μια οθόνη και μεταφέρει εικόνα από το  εσωτερικό του αγκώνα. Διενεργούμε την εκάστοτε χειρουργική τεχνική βλέποντας τις κινήσεις των εργαλείων μας στην οθόνη. Η αρθροσκόπηση αγκώνα έχει ένδειξη σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, ελεύθερων οστεοχόνδρινων σωμάτων, δυσκαμψίας και φλεγμονής. Η νοσηλεία του ασθενούς είναι ημερήσια και η αποκατάστασή του ξεκινά από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά την επέμβαση.





Αρθροσκόπηση πηχεοκαρπικής άρθρωσης...
Ο καρπός είναι μία ιδιαίτερα περίπλοκη άρθρωση με 8 οστάρια και αρκετούς συνδέσμους.Συνήθως χρειάζονται 2 τομές ενώ το χέρι βρίσκεται σε έλξη με ειδικό πύργο. Η αρθροσκόπηση μπορεί να χαρακτηριστεί τόσο διαγνωστική όσο και θεραπευτική ανάλογα τα συμπτώματα και την πάθηση. Δύο απο τις πιο συχνές ενδείξεις για αρθροσκόπηση πηχιοκαρπικής άρθρωσης είναι οι παθήσεις του δίσκου (ο ρόλος του ινοχόνδρινου αυτού δακτυλίου εχει παρομοιαστεί με αυτόν του μηνίσκου του γόνατος) και οι ρήξεις συνδέσμων τραυματικής αιτιολογίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά σε εσάς και στις οικογένειες σας ,μια χρονιά με υγεία ,αγάπη και ευτυχία.